onsdag den 4. maj 2011

Det religiøse supermarked

Armstrongismen er faktisk det religiøse supermarked. Det er en samling af forskellige doktriner hvoraf nogle stammer fra Jehovas Vidners idesamling, andre fra Mormonismen (herunder ideen om de tabte stammer, som skulle være "genfundet" af WCG-grundlæggeren, Herbert W Armstrong, som faktisk var kraftigt inspireret af en bog af JH Allen). Flere andre doktriner er også hentet flere andre steder fra.

Den "originale" organisation har skiftet navn. I dag kalder Worldwide Church of God sig for Grace Communion International. Skiftet kom efter grundlæggerens død i 1986. Joseph Tkach overtog ledelsen, og indførte talrige ændringer af doktrinsamlingen, men ikke selve grund-indstillingen, nemlig det sekteriske. I dag er det Joseph Tkachs søn, Joseph Tkach Jr, der styrer gruppen, og tog de sidste skridt frem mod at fremstå "normalt" kristen med bl.a. fejring af jul og barnedåb.

Det er ganske interessant at Grace Communion International har valgt at bevare det "oprindelige" domæne (wcg.org), som dog viderestiller til deres nye domæne: gci.org.

Organisationen mente, efter grundlæggerens død, at bøger og hæfter var skadelige, men ikke mere skadelige end de var villige til at sælge copyright til bøgerne til Philadelphia Church of God, der ledes af en tidligere præst, Gerald Flurry, der stod til fyring sammen med en kollega, nu afdøde John Amos, i slutningen af 1988 fordi han ikke bakkede op om de doktrinære ændringer. Sagen er beskrevet i en bog skrevet af Gerald Flurrys søn, Stephen Flurry, med titlen "Raising the Ruins". Du kan læse en anmeldelse af bogen herfra: http://armstrongism-ultimate-guide.blogspot.com/2010/06/raising-ruins-by-stephen-flurry.html.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar